ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


Rusi pronašli supstancu koja usporava starenje
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Uto 21 Sep 2010 - 15:21
  Ruski naučnik Vladimir Skulačov, profesor instituta za fizičko-hemijsku biologiju univerziteta "Lomonosov" usavršio je antioksidans koji usporava starenje i dosad su se hiljade dobrovoljaca prijavile da uzmu učešće u kliničkim ispitivanjima koja je on nedavno pokrenuo. Tokom istraživanja koje je trajalo četiri decenije, ovaj naučnik je proučavao proces starenja i zaključio da se kiseonik u ljudskom organizmu u 99 odsto slučajeva transformiše u neškodljivu vodu, a u jedan odsto u toksični superoksid. Rusi pronašli supstancu koja usporava starenje 11519_stari1_f
  Mladi u srcu, a uskoro, možda, mladi i izgledom


  Upravo za borbu sa ovim superoksidom Skulačov je usavršio "podmlađujući" antioksidans. Ogledni testovi sprovedeni na laboratorijskim miševima su pokazali da su jedinke koje su tretirane preparatom bile energičnije od svojih umirućih vršnjaka, prenela je agencija RIA Novosti.
  Posle testa na miševima, ruski biohemičar je i na sebi primenio ovaj u svetu jedinstven preparat, u vidu kapi za oči. Za samo šest meseci korišćenja ovih kapi, on je uspeo da eliminiše katraktu, što su potvrdili i lekari.
  Komentarišući izum ruskog naučnika, profesor Univerziteta "Rokfeler" i dobitnik Nobelove nagrade Ginter Blobel je rekao da su rezultati sasvim realni, jer je dokazana ogromna štetnost procesa oksidacije, ali "mi nemamo takav antioksidans koji je dobio Skulačov, kome sa punim pravom pripada termin bioenergetika".
  Bobel smatra da je profesor Skulačov nesumnjivo najbolji svetski biohemičar i bioenergetičar. Skulačov očekuje da će nakon dvogodišnjih laboratorijskih ispitivanja, tokom kojih će se eliminisati neželjeni efekti, moći da pokrene komercijalnu proizvodnju "preparata Makropulos".
  "Očekujemo da ćemo na kraju uspeti da ubedimo ljude da jedna takva tableta otklanja mnoštvo problema koji dolaze sa godinama. Ona pomaže kod starenja kao takvog. Ukoliko zvanični organi prihvate ovu logiku, moguće je da će početi prodaja leka protiv starenja", očekuje Skulačov.

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu