ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

ForumCacak » FUNNY TIME » ZANIMLJIVOSTI » Fejsbuk za sahrane i čitulje

Fejsbuk za sahrane i čitulje

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

SNooPy89

SNooPy89
Main site administrator
Main site administrator
[You must be registered and logged in to see this image.]

Ako razmišljate o tome da li će vas jednog dana nakon smrti ljudi zaboraviti, postoji rešenje kako da to sprečite - "Zauvek živi" naziv je sajta, na kome može da se objavi sve što se želi, naravno ne besplatno "Stejalajv" (Stayalive) je naziv internet portala koji je osnovao 73-godišnji Helmut Markvort, bivši glavni i odgovorni urednik nemačkog magazina "Fokus" sa svojih pet mnogo mlađih partnera, preneo je Dojče vele.
Markvort smatra da je njegova zamisao - virtuelno groblje na internetu - velika ideja,svetska ideja. "Ja to zovem besmrtni portal, a mladi rađe kažu: "Fejsbuk za mrtve", preneo je Dojče vele.
Imate priliku da, još za života, kreirate svoju vlastitu "besmrtnost". To, naravno, nije besplatno. Godinu dana virtuelne besmrtnosti košta 19,90 evra, deset godina 100 evra, a za neograničenu besmrtnost mora da se plati 500 evra.
"Učinite sebe besmrtnim" - tako glasi poruka na internet portalu "Stejalajv".
"Svako može da sagradi svoj sopstveni spomenik na internetu i to od hiljade elemenata", kaže Markvort, a to znači da tu mogu da se nađu i recepti za omiljena jela, ali i omiljeni snimak sa "Jutjuba" (Youtube). Na virtuelnom groblju "Stejalajv" ima dovoljno mesta za sve.
Možete napisati svoju sopstvenu čitulju, postaviti omiljenu pesmu, pa čak i jednim klikom miša odrediti ko to može da pročita i kada.
U Nemačkoj godišnje umre oko 800.000 ljudi, objavi se oko 400.000 čitulja. To je tržište koje vlasnici internet-portala više ne žele da prepuštaju isključivo štampanim medijima. Pored stranice "Stejalajv" postoji i memorijalni portal "emorial" (Das Erinnerungs-Portal emorial)..
Objavljivanje čitulje tu košta 19 evra, a sa fotografijom 29,75 evra. Svaka sledeća fotografija plaća se 11 evra. U portalu "emorial" tvrde da su do sada objavili više od 230.000 čitulja i tako postali najveće "virtuelno groblje" na nemačkom govornom području.
Od borbe za tržište čitulja ne odustaju ni veliki medijski sistemi. Osnivanjem portala "trauer.de" u posao su se zajednički uključili izdavačka kuća "Holzbrink" (Holzbrinck) i medijska grupa VAC (WAZ).
Takav razvoj događaja pažljivo prati evangelistička sveštenica Manuela Tajle. Ona potvrđuje da je tržište u ekspanziji, ali ukazuje i na to da je tuga koja prati smrt bližnjih ipak stvar intime, i da mnogi ne žele svoju žalost da dele sa drugima preko medija.

http://cacak.forumsr.net
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

No Comment.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu