ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

ForumCacak » FUNNY TIME » ZANIMLJIVOSTI » Kada ćemo "postati" roboti

Kada ćemo "postati" roboti

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

SNooPy89

SNooPy89
Main site administrator
Main site administrator
Zamislite kontaktna sočiva sa pristupom internetu, ili mogućnost da se oživi neandertalac? Profesor teorijske fizike Univerziteta Siti u Njujorku Mičio Kaku, očekuje ta i slična dotignuća, u periodu od 2030 do 2100.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na prototipu kontaktnih sočiva sa pristupom internetu, radi profesor Babak Parviz s Univeriteta Vašington, koji je za londonski "Tajms" pojasnio da će taj uređaj moći da raspoznaje lica ili da automatski prevodi sa stranih jezika.

Očekuje se da će se do 2030. u slobodnoj prodaji pojaviti "rezervni delovi" za ljudski organizam. Već i sada naučna dostignuća omogućavaju da se naprave hrskavica, kosti, koža, uši, nos, krvni sudovi, srčani zalisci, mokraćna bešika i traheje. Do tada će čovek, možda ovladati i telepatijom.

Paralizovanima već i sada ugrađuju u mozak mikrošeme, uz pomoć kojih oni snagom svojih misli uče da pišu elektronska pisma, da igraju videoigrice i surfuju Internetom. Inženjeri kompanije "Honda korporejšen" su na tom principu stvorili robota.

"Postoji verovatnoća da će naučnici do 2070. uspeti da ožive izumrle životinje", kazao je profesor Kaku, prognozirajući kakva će se naučna dostignića pojaviti do 2100. godinje,

Do sada je već dešifrovan genom neandertalca, a u naučnim krugovima se govori o perspektivama ponovnog ozzivljavanja tog pretka čoveka.

"Mislim da će to biti moguće kada dobijemo instrumente za genetske manipulacije. Takvi instrumenti će se teoretski pojaviti pre ili kasnije. Pitanje je samo da li je to potrebno raditi", ukazao je Robert Lanza iz korporacije "Edvansd sel teknolodži".

Do 2070. se očekuje i pojava tehnologija koje će omogućiti da se uspori starenje čoveka, a do 2100. se mogu ostvariti maštanja naučnika o "materiji koja se može programirati", odnosno menjati oblik.

Početkom 22. veka pojaviće se kosmički brod koji bi mogao putovati ka zvezdama, smatraju naučnici.
Do tada će ljudska civilizacija odneti pobedu nad rakom, a očekuje se i "stapanje čoveka sa robotima".

"Do 2100. će u naš svakodnevni život ući razumni roboti , ali mi nećemo biti odvojeni od njih, već ćemo pre sami delimično postati roboti i biti povezani s robotima", prognozira naucnik Rodni Bruks s Tehnološkog instituta Masačusets.

Do tada će doći i do prodora u kosmičkom turizmu, što je povezano sa stvaranjem kosmičkog lifta.

http://cacak.forumsr.net
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

No Comment.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu