ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


Čačak čeka pomoć posle zemljotresa
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Pon 20 Jun 2011 - 21:09
  Čačak čeka pomoć posle zemljotresa 10622210

  Goričani -- Zemljotres koji je prošle godine u novembru pogodio Kraljevo, ostavio je velike posledice i u području gde se ova opština graniči sa Čačkom.

  Kuće u Kraljevu uglavnom obnovljene, granica opština
  I dok je pomoć do Kraljevčana stigla, u susednoj opštini još uvek čekaju da se reši njihov problem.

  Vlasnici 395 oštećenih objekata na teritoriji Čačka i dalje se nadaju da će pomoć ipak stići i do njih.

  Od kako je zemljotres oštetio njihovu kuću, bračni par Bajović, koji živi u Goričanima kod Čačka, selu koje se graniči sa Kraljevačkom opštinom, praktično provodi besane noći.

  Iako je kuća nebezbedna za život, oni su prinuđeni u njoj da žive, jer nisu dobili čak ni kontejner za nužni smeštaj. Mila Bajović kaže da već mesecima ne smeju da imaju čvrst san.

  "Ja ne smem da spavam, verujte, pomerili smo kauč. Svako veče moram da popijem lek za smirenje, časna reč. Evo onomad uveče je bio zemljotres. Pre je bio dva zemljotresa. Ja svako veče kad legnem, samo mislim o tom zemljotresu", rekla je Mila Bajović.

  Radoslav Bajović već mesecima pokušava da dobije odgovor hoće li gradska vlast rešiti ovaj problem.

  "Ja pripadam Čačku, a kad je zemljotres i nešto, e onda sam ničija zemlja, nit Čačku, nit Kraljevu, mada iz Kraljeva imam struju i imao sam telefon. Pošto granica opštine Kraljevo prolazi kroz moje imanje i oni su ljudi to dozvolili. Bio sam kod njih, posetio ih, čisto radi informacije. Oni kažu da nemaju ništa protiv, da Čačani to zatraže, oni će to da dođu da pogledaju i oni će da urade šta treba", rekao je Radosav Bajović.

  Sa druge strane, Radomir Kruščić, pomoćnik gradonačelnika, u čijoj je nadležnosti infrastrukturna problematika, kaže da gradska vlast nije u mogućnosti da sama reši ovaj problem, pa su zatražili pomoć Vlade, ali odgovor još uvek nisu dobili.

  "Ukoliko taj odgovor bude pozitivan, a nadamo se da hoće, mi ćemo sigurno pomoći svima ovim ljudima, koji su na ovom spisku, 395 ugroženih", rekao je Kruščić

  Da li su u pitanju administrativne procedure, koje će se odužiti i kada krenu godišnji odmori, ili nešto drugo, vlasnici oštećenih objekata na teritoriji Čačka pitaju se ko će biti odgovoran, ako se objekti međuvremenu uruše, a tom prilikom neko od njih i strada.

  IZVOR: B92

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu