ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


DIplomirala s desetkom uprkos bolesti
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Pon 20 Jun 2011 - 21:12
  Kraljevčanka Dragana Đorđević koja boluje od cerebralne paralize u roku je završila Tehnički fakultet sa desetkom iako je svakodnevno tokom studiranja putovala više od 60 kilometara od kuće do fakulteta i nazad

  KRALJEVO: Uprkos cerebralnoj paralizi 23-godišnja Kraljevčanka Dragana Đorđević je kao treća u generaciji završila Tehnički fakultet u Čačku sa odličnim prosekom, javlja RTS.

  Draganin uspeh je utoliko veći što je iz invalidskih kolica stekla akademsko zvanje putujući svakog dana na predavanja u Čačak.

  Ni ova teška bolest nije sprečila Draganu da stekne diplomu diplomiranog inženjera elektrotehnike na smeru računarska tehnika.

  Dragana kaže da joj je svakodnevni saputnik bio otac Đorđe. On ju je vozio u invalidskim kolicima od kuće do autobuske stanice u Kraljevu, a zatim od stanice u Čačku do Tehničkog fakulteta.

  Kada je otac bio na poslu u "Magnohromu", svom preduzeću, Dragana je putovala sa majkom Zoricom. Najteže je bilo, po rečima Dragane i njenih roditelja, po hladnom vremenu, naročito zimi kada puteve pokriju snegovi i okuje led.

  Otac Đorđe, koji je imao veliko razumevanje kolega u preduzeću tokom ćerkinog školovanja, kaže da se žrtvovanje isplatilo, sva pažnja i odricanja svih članova porodice, i da je danas srećan i ponosan Draganinim uspehom.

  I majka Zorica ne krije zadovoljstvo što joj je ćerka stekla fakultetsko obrazovanje i što će jednog dana sama moći da zarađuje svoje parče hleba i živi od svog rada.

  Dragana kaže da su joj podrška porodice ali i razumevanje kolega i profesora nešto najvažnije na putu do uspeha.

  Mlada Kraljevčanka skromno kaže da, pored računarske tehnike koju ,,poznaje u dušu" odlično govori tri strana jezika: španski, engleski i francuski pa dok čeka posao prevodi stručne literature i na taj način zaradi skromne honorare koji kasne po nekoliko meseci.

  Najveći joj je problem računar star preko deset godina koji je, kako kaže, još u životu zahvaljujući besprekornom održavanju.

  Kada bi joj neko preduzeće ili pojedinac poklonio bolji kompijuter njenoj sreći, kaže Dragana, ne bi bilo kraja.

  Dragana je svestrana mlada devojka, a njena sestra Nadica otkriva tajnu da Dragana odlično kuva i sprema kolače i druge specijalitete.

  Dragana stigne i da prošeta, najčešće do gradske biblioteke, uz pomoć svoga oca Đorđa i stalnu pratnju njenog psa Rikija, ljubimca cele porodice.

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu