ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


Proizvođači nedazovoljni cenom maline
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Pon 20 Jun 2011 - 22:53
  Čačak -- Prvi plodovi malina već su ubrani u dragačevskom i ariljskom kraju, a proizvođači su nezadovoljni jer se za kilogram nudi oko 100 dinara.

  Proizvođači nedazovoljni cenom maline Maline-255x191

  Za sada je sigurno da će ovogodišnji rod biti bolji nego lane, uz nešto slabiji kvalitet zbog vremenskih prilika i nepotpune primene agrotehničkih mera. Posla će u ovim malinarskim krajevima u sledećih mesec dana imati stotine berača.

  Poljoprivrednik Vladan Stanković iz Mirosaljaca kod Arilja, gde se gajenjem maline bavi oko 250 domaćinstava, kaže da je takva cena neprihvatljiva kada se imaju u vidu narasli troškovi veštačkih đubriva, goriva, sredstava za zaštitu od bolesti i štetočina i radne snage.

  Prošle godine, samo u ovom selu na granici opština Arilje i Lučani, ubrano je 1. 800 tona malina sa oko 80 hektara starih i novih plantaža.

  Malinari su zabrinuti i zbog vremenskih prilika, plašeći se mogućeg grada, tim pre što većina zasada nije osigurana, a skupe protivgradne mreže su u ovom kraju prava retkost.

  Zbog nepovoljne otkupne cene mnogi od velikih proizvođača će većinu ubranih plodova, dok se ne ponudi povoljnija cena, zadržati u sopstvenim mini hladnjačama.

  Ostali su već izneli prve kolicine na pijace Požege, Užica, Ccačka i drugih okolnih gradova. Na glavnoj čačanskoj tržnici kilogram maline jutros je prodavan za oko 150 dinara.

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu