ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Pet 10 Jun 2016 - 19:53
  EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU 200px-UEFA_Euro_2016_Logo.svg

  15. Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. će se održati u Francuskoj od 10. juna do 10. jula 2016. godine.Ovo će biti prvo prvenstvo na kome će učestvovati 24 ekipe, za razliku od prethodnih pet prvenstava, kada je učestvovalo 16 ekipa. Pobednik prvenstva će se kvalifikovati na Kup konfederacija u fudbalu 2017. godine.

  Evropsko prvenstvo 2016. će se igrati na 10 stadiona, koji se nalaze u 10 gradova širom Francuske.

  Kvalifikovane reprezentacije:

  EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU Untitl10

  Pošto je došlo do promene broja mesta sa 16 na 24, došlo je i do promena formata takmičenja u odnosu na Euro 2012; dodane su dve grupe u prvom krugu i dodatni krug u završnom. U grupnoj fazi će biti 6 grupa po 4 reprezentacije i iz svake grupe prve dvije reprezentacije idu dalje u završni krug. U novom formatu, još 4 najbolje trećeplasirane reprezentacije će se kvalifikovati u završni krug odnosno osminu finala. Ovakav format takmičenja je korišćen na SP 1990. godine.

  Ovaj format takmičenja sadržava 51 utakmicu za razliku od prethodnog koji je sadržavao 31 utakmicu koja se igrala u razdoblju od 31 dana.

  Zvanični logo je predstavljen 26. juna 2013. godine na posebnoj svečanosti u Paviljon kambon kapučinu u Parizu.[17] Osmislila ga je portugalska agencija Brendija sentral, koja je takođe stvorila logo i za prethodni Euro. Dizajn je zasnovan na temi: Slavimo umjetsnost fudbala (engl. Celebrating the art of football). Logo prikazuje Evropsko prvenstvo u fudbalu u plavim, bijelim i crvenim bojama francuske zastave, okruženo mješavinom oblika i linija koji predstavljaju različite umjetničke pokrete fudbalskih elemenata.[18]

  Zvanični slogan prvenstva je predstavljen 17. oktobra 2013. godine i glasi: Randevu (franc. Le Rendez-Vous).[

  Maskota


  Maskota je predstavljena 18. novembra 2014. godine, a na njoj se nalazi dijete u ulozi superheroja.[20] Ime maskote je Super Viktor (Super Victor), a izabrala ju je javnost

  EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU D5-2048x1536

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu