ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


Zanimljivosti o EP u fudbalu
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Pet 10 Jun 2016 - 20:40
  Zanimljivosti o EP u fudbalu 356898_1

  Još malo je ostalo do početka petnaestog po redu, evropskog prvenstva u fudbalu. Predstavljamo vam zanimljive činjenice sa ovog EP.

  1. Francuska je treći put domaćin EP. Pre toga, bila je 1960. i 1984. godine.

  2. Novi format takmičenja. Do sad je bilo 16. timova koji su se takmičili za najboljeg. Ove godine će biti 24 tima, što svim obožavaocima garantuje odličan fudbal!

  3. Domaćin i pobednik turnira? Francuska je uspevala da osvoji prvenstvo (svetsko ili evropsko, kup konfereracija) kada je domaćin. To joj je pošlo za rukom na EP 1984. godine. na  SP 1998. godine, Kup konfereracija 2003. godine. Da li će i ovaj put uspeti?

  4. Čak u 10 gradova će se igrati turnir! Po prvi put, mečevi će se igrati čak u deset gradova i to: Sen Deni, Marsej, Lion, Lil, Pariz, Bordo, Sen Etjen, Nica, Tuluz.

  5. Zvaničnu pesmu evropskog prvenstva, pevaće David Guetta. On je francuski Dj i producent i njegova muzika će se čuti na svakom stadionu i prestavljaće ''muzički identitet''

  6. Slogan dobrodošlice. Zvanični slogan ''Randevu'' u prevodu znači ''Topli pozdrav navijačima i poziv na dođu da uživaju na turniru''.

  7. Maskota. Službena maskota je dete superheroj, koji je nazvan Super Viktor. Super Viktor je pola heroj, pola dete. Ovo je, ujedno, četvrta maskota na kojoj je čovek. A evo kako je Super Viktor prestavljen:

  ''Ja sam običan klinac, kao i mnogo drugi! Rođen sam u malom gradu u Francuskoj. Moj otac je bio dobar fudbaler, a ja sam uvek voleo da igram fudbal sa prijateljima. Nisam dobar kao moj otac,ali uvek pokušavam da unapredim svoje umeće. Za me je najvažnija stvar da kada se igra fudbal da se ljudi dobro zabave i da bude fer igra!  8. Nemačka je tim koji je odigrao najveći broj utakmica na evropskom prvenstvu i to 43 utakmice. Ovo prvenstvo svakako ide njima u čast!

  9. Prihodi od ulaznica će ići i u dobrotvorne svrhe. Jedan euro od svake kupovine karata biće doniran u  Coluche fondaciju i to povodom 30 godina od smrti francuskog glumca i komičara Coluche-a. On je bio poznat po svom neverovatnom smislu za humor i njegovom odnosu prema politici. Njegova smrt je izazvala nacionalnu žalost 1986. godine

  10. 20000 besplatnih ulaznica. Po 2000 ulaznica u svakom gradu, gde se bude igralo, ići će za organizacije koje rade sa ugroženim grupama, sa ciljem da se promoviše fudbal i njegove koristi, a i očuva čari fudbala i pruži nada onima kojima je to najpotrebnije.

  11. Navijači i lokalno stanovništvo pomažu organizaciji događaja.  ''Za pristalice koje su pristalice'' je zvančni moto Ambasade fudbalskog kluba Evropa (ESF) koji će  nuditi besplatni servis (pomoć). Formirani su od strane međunarodnih eksperata, fanova i lokalnih volontera, koji će pružati brzu pomoć a telefonske linije će biti otvorene non stop.

  12. Na stadionu bez duvanskog dima. U pokušaju da se mladi zaštite od opasnosti pasivnog pušenja, UEFA je, u saradnji sa Svetskom federacijama za zdravlje, stvorila okruženje bez duvanskog dim. Na ovom projektu je angažovano čak 110 volontera!

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu