ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!
Dobrodošli na Cacak forum!
Za pun pristup forumu, morate se registrovati, ili, ako ste već registrovani, ulogovati. Kada se jednom registrujete, bićete u mogućnosti, ne samo da pregledate forum, već i da otvarate nove teme i još mnogo toga! Ova poruka će nestati kada se registrujete i ulogujete na forum.
Prijavi se na forum Kreiraj nalog

Foto

UKRAJINAC OTKUPLJUJE KOSU, STO GRAMA 800 DINARA  • Por favor, inicie sesión para responder

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

#1
Fuera de línea
SNooPy89
taj Pon 25 Jul 2011 - 16:15


SNooPy89

Main site administrator

Main site administrator
UKRAJINAC OTKUPLJUJE KOSU, STO GRAMA 800 DINARA V129609p0

ČAČAK - Tajanstveni Ukrajinac, koji se predstavlja kao Roman, ovog leta po Šumadiji otkupljuje kosu, na veliko i malo, a njegovi oglasi zalepljeni po stablima i banderama našli su se i u Čačku.

Ovaj nesvakidašnji trgovac kupuje prirodnu, kvalitetnu kosu, dužine najmanje 35 santimetara, a za sto grama plaća 800 dinara. Ženske kike, procenjene kao dobre, ne kraće od pola metra, vrede od 2. 000 do 2. 500 dinara.

Prvi put se u gradu na Zapadnoj Moravi preduzimljivi Ukrajinac pojavio prošle jeseni,a sada se ponovo obreo u čačanskom frizerskom salonu "Skalp", gde je za samo nekoliko sati prispelo više desetina Čačanki ne bi li lični ili kućni budžet popunile sa nekoliko hiljada dinara. Bilo je i onih koji su na ovaj način u novčanik stavili i po stotinak evra.

Frizer u ovom salonu Dragan Veljović rekao je da je odziv, kao i prvi put, bio odličan , a poslovni partneri Ukrajincu najviše su bile žene srednjih godina, mada su dolazile i devojke.

"Za mene je bilo veliko iznenađenje da toliko ljudi kod kuće čuva svoju kosu. Neke žene su donele svoje pletenice još iz mladalačkih dana. Nisu sve žene baš bile zadovoljne dobijenim novcem, ali ni dve tri hiljade danas nisu za bacanje", veli Veljović.

Tridesetogodišnja Čačanka, koja je kosu čuvala dve decenije, za tri kike - svoju, maminu i ćerkinu - očekivala je više para, ali, kaže, da u današnje vreme ni devet hiljada nije malo.

Trgovac iz Ukrajine kosu meri na vagi, metrom meri pletenice i na slabom srpskom jeziku objašnjava da kosu otkupljuje uglavnom u Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, najviše za račun proizvođaača perika u njegovoj zemlji.
Ponovo će, poručio je, za pola godine doći u Srbiju, jer, bez obzira na ne baš veliku ponudu kose, sa Srbima se lako trguje.

https://cacak.forumsr.net

Poruka [Strana 1 od 1]