ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


Otrov puža leči bol?
   • Please log in to reply

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

  #1

  SNooPy89

  SNooPy89
  Main site administrator
  Main site administrator
  taj Sre 19 Mar 2014 - 16:30
  Otrov puža leči bol? Pm_17560146

  Ovaj puž, lepog izgleda, skladišti smrtonosni kokltel otrova. Međutim, i pored te činjenice, mogao bi biti i blagoslov za ljude koji pate od hroničnog bola.

  Stručnjaci se nadaju da će biti proizveden lek protiv bolova iz proteina koji se nalazi u otrovu puža. Iz ovog proteina, naučnici su stvorili pet supstanci koje bi mogle biti jače i od morfijuma!

  Profesor Dejvid Craik, sa univerziteta u Kvilsnendu (Australija) rekao je da bi ovo moglo poslužiti kao plan za razvoj čitave nove klase lekova, koji je sposoban da reši jedan od najtežih oblika hroničnog bola.

  PUževi koriste ovaj otrov da parališu plen

  Profesor Dejvid i njegov tim, koji će predstaviti svoje nalaze na konferenciji u Americi, rade na tome da razviju lek, koji se može uzimati i oralno. Do sad se lek ubrizgavao u kičmu pacijenta i tako neutralisao bol.

  Testovi na pacovima su pokazali da ovaj lek značajno smanjuje bol. I dalje ostaje nejasno koji su neželjeni efekti po ljude, ali se, Dejvid nada da će i po ljude biti bezbedno korišćenje ovog leka.

  http://cacak.forumsr.net

  Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]  Dozvole ovog foruma:
  Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu