ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!
ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!
Dobrodošli na Cacak forum!
Za pun pristup forumu, morate se registrovati, ili, ako ste već registrovani, ulogovati. Kada se jednom registrujete, bićete u mogućnosti, ne samo da pregledate forum, već i da otvarate nove teme i još mnogo toga! Ova poruka će nestati kada se registrujete i ulogujete na forum.
Prijavi se na forum Kreiraj nalog

SNooPy89
SNooPy89
Main site administrator
Main site administrator
Ženski

Registrovan : 14.08.2010
Reputacija : 17479
Rođendan : 14.03.1989 Lokacija : cacak forumi
https://cacak.forumsr.net
06062015
Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 134406_1225295673393_full


1. Touchscreen
Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 3


U epizodi Lisa on Ice koja se emitovala 1994. godine, pominje se ekran na dodir. U to vreme, fizička tastatura je bila jedina opcija za mobilne telefone. Skot Forstall, Apple inženjer je u to vreme bio u potrazi za odvajanjem od tastature i Simpsonovi su mu bili inspiracija.


2. Neko je ukrao drvo limuna

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 5


U 1995. godini emitovana je epizoda ''Lemons Troje'', u kojoj deca iz Shelbivelle-a kradu cenjeno drvo limuna, što se zaista i desilo 2013. godine u Hjustonu, gde je neko ukrao drvo limuna
3. Farmville ludilo


Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 611

1998. godine, u epizodi Bart Carni, jedan od displeja prikazuje igru koja se zove 
Yard Work Simulator, što se može poistovetiti sa današnjom igrom Farmville, koja je navukla veliki broj facebook korisnika

4. Simpsonovi su možda dizajnirali Iphone?

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 711

1996. godine, u epizodi ''Bart After Dark'', interfon na vratima izgleda slično kao i Apple Ipod iz 2011. godine. 

5. Radioaktivni paradajz


Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 811

1999. godine, epizoda ''EIEI'' (Annoied Grunt), prikazuje kako je zračenje na farmi izazvalo da paradajz svetli. To se i dogodilo 2011. godine, kada su u Japanu objavili da zbog zračenja paradajz izgleda drugačije.

.
6. 3D
Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 101

2005. godine, u epizodi ''Future Drama'', Marž uzima sliku i uči nešto i to se odmah pretvara u tortu. 3D štampanje je danas realnost...

7. Simpsonovi predvideli ebolu?
.

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? 12


Epizoda ''Lisin Sak'' se, naizgled i ostvarila, jer je virus Ebole izbio 2014. godine

8. Transformator Plača

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? Baby-translator


U epizodi “Brother, Can You Spare Two Dimes?”, iz 1992. godine, Homerov polu-brat Herb je napravio transformator plača, koji pomaže majkama da bolje razumeju svoju decu. Iako zvuči neverovatno, ista naprava se pojavila 2009. godine, a imala je čak i svoju aplikaciju.

9. Video chat

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? Video-phone

U već pomenutoj epizodi iz 1995. godine “Lisa’s Wedding”, Lisa i Marge razgovaraju preko fiksnog telefona sa brojčanikom, na kome postoji ekran na kome se vidi Marge koja je na drugoj strani Amerike. Možda je Janusu i Niklasu baš ova epizoda poslužila kao ideja za Skype


10. Google vladar svetaSta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? GoogleU futurističkoj epizodi “Holidays of Future Passed”, Lisa otkriva da, iako je Google zarobio pola sveta, i dalje je prokleto dobar pretraživač. Danas situacija nije baš toliko kritična, ali da li ste se zapitali šta će jednom pretraživaču svi oni super roboti koje je kupio početkom godine?

11. SelfijiSta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? SelfiesSimpsonovi su za selfije znali već 1992. godine u epizodi “Separate Vocations”, gde Bart slika sebe u ogledalu, i Homera kako uništava čuvenu čokoladnu tortu gospođe Simpson. Nas je sindrom selfija zahvatio tek 2013. godine, a u 2014. je prvi tweet koji je  retweetovan neverovatnih milion puta bio upravo jedan selfi

12. Kamera pod nazivom Bug EyesSta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? Bug-on-your-tv-screen1994. godine, u epizodi “Homer Badman” Homer je optužen za zločin koji nije počinio. Na kraju epizode lokalni tabloid povlači svoje optužbe, a kao izvor izmedju ostalog navodi  “The ‘Bug’ on your TV screen.” Od tada su oči insekata bile inspiracija za mnoge kamere, pa je tako nastala i digitalna Bug Eyes kamera koja vam omogućava da gledate iz muvlje perspektive.

13. GoProSta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? Hat-with-cameraU epizodi “Homer and Apu” iz 1994, mogli ste da vidite kako Homer pomaže policajcima da uhvate Apua koji prodaje pokvarenu hranu uz pomoć ogromnog šešira u kome je sakrivena kamera. Danas je tu GoPro – kamera za ekstremne uslove.
14. Smartwaches

Sta su to Simsonovi predvideli u budućnosti, a da se ostvarilo? Smart-watch

U epizodi iz 1995. godine pod nazivom “Lisa’s Wedding”, Lisin verenik u dvorištu obavlja telefonski poziv preko sata. 19 godina kasnije wearable tehnologija je uzela maha, a na tržištu su se pojavili Samsung Galaxy Gear i Pebble.
Share this post on:reddit

Komentari

No Comment.

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu